مخالفت مجلس بااجرای عجولانه تحول اقتصادی
مخالفت مجلس بااجرای عجولانه تحول اقتصادی
به گزارش سایت خانه ملت، علی لاریجانی در دیدار با شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد و پرویز محمدی، رییس گمرک و معاونانش، به لایحه هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرد و گفت: بحث هدفمند کردن یارانه ها یک مقوله مهم و قابل توجه است که مجلس تلاش کرد در این خصوص نگرانی های دولت را برای اجرای مدبرانه آن مدون کند.
لاریجانی ادامه داد: مجلس در حد توان خود تلاش کرد فشار ناشی از حذف یارانه ها به مردم کم شود، در همین راستا نیز زمان اجرای آن را در یک پروسه 5 ساله تعریف کردیم؛ در حالی که دولت عجله داشت که این قانون ظرف مدت 2 تا 3 سال اجرایی شود.
وی تصریح کرد: ما باتوجه به ظرفیت های جامعه احساس کردیم، اگر اجرای این قانون طولانی تر شود، شرایط بهتری فراهم می شود.
رییس مجلس با بیان اینکه هدفمند کردن یارانه ها در هزینه ها و بهبود بهره وری کار تغییراتی ایجاد می کند، اذعان داشت: مقصود این لایحه حذف یارانه ها نیست بلکه هدف درست مصرف کردن است تا بهره وری در مناطق تولیدی افزایش یابد و بتوانیم از منابع استفاده بهتری داشته باشیم.
تشکیل کمیسیون ویژه مجلس برای بازنگری در قانون گمرک
گمرک در ایران سابقه تاریخی طولانی دارد، به همین دلیل در گذر نسل های مختلف ریشه دوانده و دارای ویژگی های مثبتی است.
وی به مشکلات گمرک در ایران نیز توجه کرد و کهنه بودن قوانین گمرک را نقطه منفی این بخش خواند و افزود: این مشکل طبیعی است و باید متناسب با شرایط آن را تعدیل کرد.
رییس مجلس تصیح کرد: در حال حاضر نیز در مجلس با کمک دولت قانون تجارت در کمیسیون ویژه ای در حال بازنگری است که باید با توجه به تغییر قوانین و راه های تجاری تدوین شود.
وی با بیان اینکه گمرک بخش حاکمیتی نظام است، افزود: نگاه کشور ما به این بخش حاکمیتی است و باید اقداماتی برای حصول درآمدها و نظم دادن ایجاد کند.
وی گفت: بعضی از کشورهای همسایه ما استراتژی در فربه کردن بخشهای خدمات مهندسی داشتند و بخشها و شرکتهای تجاری خود را گسترش دادند و نتایج آن را نیز بدست آوردند و در آسیای میانه حضور اقتصادی جدی پیدا کردند.
لاریجانی با اشاره به نقشآفرینی ایران در عراق برای حاکم شدن یک نظام مردمسالار دراین کشور، اظهار داشت: در بخش اقتصادی نیز بخشهای خصوصی ایرانی باید کارهای جدی انجام دهند.
وی افزود: در بخش گمرکی نیز تسهیلاتی به وجود آوردند که بخش خصوصی میتوانست راحت تر فعالیت کند.
رییس مجلس ادامه داد: نگاه شما در تدوین قانون باید به گونهای باشد که برای صادرات کشور تسهیلاتی قائل شوید که آنها به راحتی بتواند به کار خود بپردازند و این از نظر تراز کشور ما یک مسئله کلیدی است.
لاریجانی گفت: یعنی صادر کننده دغدغه نداشته باشد که روج از گمرگ یک مقوله فوقالعاده سختی است.
رییس مجلس به صادرات فرش ایران اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از صنایعی که در کشور جنبه قدیمی دارد فرش است که متاسفانه در سالهای اخیر لطماتی به آن وارد شده است.
وی افزود: استراتژی گمرک باید کمک به بخش صادرات باشد و موانع آنها را برطرف نماید؛ البته این امر نباید با هدف کسب درآمد صورت گیرد بلکه باید در تجارت تسهیلاتی ایجاد کرد.
رییس مجلس گفت: گمرک باید از ظرفیت تکنولوژی جدید استفاده کند و با تغییر ضوابط فرصت را برای گسترش روابط تجاری افزایش دهد.
لاریجانی با نادرست خواندن اتخاذ تصمیم بر مبنای مصالح منطقه ای، اظهار داشت: اما گاهی مبنای اتخاذ چنین تصمیماتی اهداف سیاسی کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.وی با مهم ارزیابی کردن حضور اقتصادی ایران در بعضی از کشورها، تصریح کرد: ممکن است امروز ظرفیت های اقتصادی داخلی ما این امکان را برایمان فراهم نیاورد، اما در صورتی که تسهیلاتی ایجاد کنیم این امر سامان یابد.لاریجانی با نفی نگاه تک بعدی در سیاست گذاری گمرک، گفت: گاهی نیز ممکن است ایران تاثیر منطقه ای داشته باشد، به این معنا که چنین روابطی نغع اقتصادی برای کشور به همراه ندارد، اما تاثیرات سیاسی آن برای کشور گرانقدر باشد.وی با تاکید بر اینکه مجلس به اصلاح قانون گمرک کمک خواهد کرد، افزود: این قانون را در کمیسیون های تخصصی مجلس مورد ارزیابی قرار می دهیم و تلاش می شود که این قانون در برنامه پنجم توسعه مورد استفاده قرار گیرد.رییس مجلس گفت: اگر تحلیل شما این است که اصلاح قانون می تواند طراوت و حیات را به گمرک بازگرداند، مجلس آماده هرگونه همکاری است.
در این دیدار شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و پرویز محمدی رییس گمرک نیز ضمن برشمردن مسائل و مشکلات قانون گمرک، خواستار اصلاح این قانون در مجلس شدند.
کلمات کلیدی :
» نظر