غیبت - 1
یا ربّ
بحث غیبت را در چهار پست و در چهار هفته به یاری خدا با شما هستیم
1– مقدمه 2– انواع غیبت 3- انگیزه های غیبت و درمان 4– مواردی که غیبت مجاز است.
1 – مقدمه
تعریف غیبت : انسان مردم را متوجه عیوب شخصی بکند که او دوست ندارد درباره اش چنین کاری انجام شود و گوینده و انجام دهنده هدفش از این کار تحقیر و توهین شخص غیبت شده باشد .
از رسول خدا (ص) روایت شده که فرمود : می دانید غیبت چیست ؟ گفتند خدا و رسولش داناترند . فرمود : این که راجع به برادر مسلمان چیزی بگویی که اگر بشنود ناراحت می شود عرض کردند یا رسول الله عیوب و صفاتی که راجع به برادر مسلمان خود می گوییم واقعا در او هست . فرمود : اتفاقا اگر آن عیوب و صفات در او باشد غیبت کرده اید ولی اگر آن عیوب در وجود او نباشد و شما به او نسبت دهید گناه دیگری مرتکب شده اید و افترا و بهتان زده و به دروغ نسبتی به او داده اید .
خداوند متعال به موسی پیامبر وحی فرمود که : شخص غیبت کننده هر گاه توبه کند آخرین فردی خواهد بود که به بهشت وارد می شود و اگر موفق به توبه نگردد اولین فردی خواهد بود که وارد جهنم و دوزخ می شود .
از رسول خدا (ص) : ... یک درهم که انسان از طریق ربا و نزول به چنگ آورد در نزد خداوند گناهش از سی و شش زنا بیشتر است و مهم تر از ربا خواری غیبت و تعرض به عرض و آبروی مردم است .
امام صادق (ع) : غیبت کردن بر هر مسلمانی حرام است و همانا غیبت گناهی است که مانندآتشی که هیزم را می سوزاند کارهای ثواب و خیر را از میان می برد .
از رسول خدا (ص ) : هرکس قدمی در غیبت برادر مسلمان خویش بردارد و راز او را فاش سازد اولین قدمی که در روز قیامت برمی دارد به سوی جهنم است و خداوند در میان انبوه مردم اسرار و رازهای نهانی او را فاش کند ...
پی نوشت : منبع ، بیماریهای روانی از شهید ثانی .
کلمات کلیدی :
» نظر