سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زندگینامه ی جلال آل احمد

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر دوستان

یک بخش دیگر از دوستانه را می خواهم به زندگی نامه ی نویسندگان و شاعران اختصاص بدم،اینم اولیش.

درضمن اگر دنبال مطلب خاصی هستید یا از نوعی مطالب خاص خوشتون میاد می تونید به من بگید، اگر پیدا کردم و اجازه داشتم، سعی می کنم براتون بزارم.

عید سعید فطر بر همگان مبارک

آل احمد، جلال

جلال آل احمد در سال 1302 ه.ش در یک خانواده مذهبی و خوشنام متولد شد. وی زندگی ای سرشار از تکاپو و پر ماجرا داشت.

هنگامی که بیست سال داشت چند ماهی در نجف درس طلبگی آموخت، اما چندی بعد به ایران بازگشت و به احزاب سیاسی پیوست، ولی در این محیط نیز نتوانست مطلوب و ایدهال خود را بیابد. از سال 1326 به شغل معلمی پرداخت و نویسندگی را بطور جدی دنبال کرد. نخستین داستان وی در سال 1324 با عنوان زیارت در مجله ی سخن منتشر شد.

داستان از رنجی که می بریم در سال 1326 به طبع رسید. این داستان بیشتر تحت تاثیر شعارهای حزبی درباره فشاری که حکومت بر کارگران و افراد سیاسی می آورد، توسط وی به رشته تحریر کشیده شد.

وی با لحنی انتقادی، نادانی، تعصب و ناداری عوام را بخوبی در دو مجموعه داستان سه تار و زن زیادی به تصویر کشیده است.

در سال 1332 برای مدتی دستگیر و زندانی شد. کتاب سرگذشت کندوها را درباره مسایل سیاسی مربوط به ملی شدن صنعت نفت ایران نوشت.

در سال 1337 مشهورترین داستان سرگذشت مدیری بی پناه است که بعد از کودتای 28 مرداد 1332، فضای اداری فاسد، سرانجام او را به ناامیدی می کشاند. از دیگر آثار آل احمد می توان به نون و القلم، نفرین زمین و مجموعه پنج داستان اشاره کرد.

مقالات انتقادی او شامل: هفت مقاله،‌ سه مقاله ی دیگر، کارنامه سه ساله، ارزیابی شتابزده، در خدمت و خیانت روشنفکران و غرب زدگی هستند.

جلال آل احمد در شهریور ماه 1348 در سن 46 سالگی در گذشت.

منبع: کتاب زندگینامه مشهورترین نویسندگان و شاعران

نویسنده کتاب: زهرا رضایی


» نظر