سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تغیرات رطوبت

تغییرات رطوبت

 

تغییرات رطوبت نسبی تاثیر عمده ای در میزان تبخیر و تعرق دارد. در هوای گرم و زمانی که رطوبت نسبی کم باشد، مقدار تبخیر و تعرق افزایش یافته و بسیاری از گیاهان دچار تنش آبی می گردند. تغییرات رطوبت نسبی تاثیر عمده ای در میزان تبخیر و تعرق دارد. در هوای گرم و زمانی که رطوبت همچنین رطوبت نسبی بر میزان راحتی و سلامت انسان ها تاثیر گذاشته و افزایش بیش از حد آن می توان تاثیر منفی بر احساس راحتی انسان ها داشته باشد. در پژوهش حاضر میزان تاثیر پدیده النینو نوسانات جنوبی (El Nino Southern Oscillation , ENSO) بر رطوبت نسبی دو ایستگاه کشور به تفکیک بررسی شد. جهت ارزیابی میزان تاثیر این پدیده بر رطوبت نسبی، نسبت مقادیر میانگین رطوبت نسبی و بارندگی در فازهای گرم و سرد ENSO (النینو و لانینا) به میانگین دراز مدت رطوبت نسبی و بارندگی محاسبه و مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد که وقوع فاز گرم ENSO معمولا «همراه با افزایش بیش از اندازه رطوبت نسبی پاییزه در ایستگاه های مورد مطالعه می باشد. در ایستگاه شیراز حساسیت رطوبت نسبی و نسبت به شرایط النینو بیشتر از ایستگاه شهرکرد برآورد گردید. در هنگام وقوع فاز گرم ENSO رطوبت نسبی در ساعت 18/5، 12/5 و 6/5 برای ایستگاه های شیراز و شهرکرد به ترتیب 15% ، 22% ، 11% و 14% ، 2% ، 1% افزایش یافته است.


» نظر

عایق

عایقکاری 


عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به کمک عایقکاری میتوان یک خانه را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنکتر نگه داشت.
به این ترتیب علاوه بر کم شدن مصرف انرژی، از آلودگی محیط زیست نیز کاسته میشود و منابع انرژی برای استفاده آیندگان حفظ میگردد.
عایقها چگونه کار می کنند؟
  ایرانیان از دیرباز با عایقکاری آشنا بوده اند و با استفاده از مصالح ساختمانی در دسترس، خانه های خود را طوری می ساختند که کمترین نیاز را به گرمایش و سرمایش داشته باشد و این خود جلوه ای از تمدن دیرینه ایران و ایرانیان است.
عایق در تابستان باعث میشود گرمای کمتری وارد ساختمان شود و در زمستان نیز جلوی خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را میگیرد.
  

انواع عایقکاری
 عایقها دو گروه اصلی دارند که روش کار آنها کاملا متفاوت است:
 
 
عایقهایی که در ساختار آنها حبابهای هوا وجود دارد و باعث کاهش هدایت حرارت میشوند.
 
عایقهایی که حرارت را بازمی تابانند. پشت این عایقها باید حدود 20 میلیمتر فاصله هوایی تعبیه شود.
عایقها چگونه ارزیابی می شوند؟
 فاکتور مهم در انتخاب عایقها، میزان مقاومت حرارتی آنها است. هر قدر این مقاومت بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می دهد و صرفه جویی ای که به همراه دارد افزایش می یابد. پس به جای ضخامت عایقها، باید مقاومت حرارتی آنها با هم مقایسه شود. عایقهای گوناگون با مقاومتهای حرارتی برابر، از نظر میزان صرفه جویی در انرژی همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قیمت و محل کاربرد است.
چه جاهایی باید عایقکاری شوند؟
جاهایی که باید عایقکاری شوند عبارتند از:
 
سقفها: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را 35% تا 45% کاهش میدهد.
 
دیوارهای خارجی: مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان را حدود 15% کاهش میدهد.
 
کف: مصرف انرژی را در زمستان 5% کاهش می دهد.
 
لوله های آب گرم : برای عایقکاری لوله های آبگرم می توان از عایقهای پتویی یا عایقهایی که به طور ویژه برای لوله ها ساخته شده و براحتی قابل نصب هستند استفاده کرد.
سقف و کف ساختمانهای موجود را میتوان به راحتی عایقکاری کرد. در صورت وجود جا، دیوارهای خارجی را نیز میتوان عایق نمود.
بر اساس مقررات ملی ساختمان، تمامی ساختمانهایی که ساخته میشوند باید به اندازه کافی عایقکاری شوند. میزان عایق مورد نیاز نیز در همین مقررات تعیین شده است.
چند راهنمایی کلی برای نصب عایقها
عایقها در صورتی خوب کار خود را انجام می‌دهند که به طور صحیح نصب شده باشند. موارد زیر به شما کمک می‌کند تا بهترین کارآیی را از عایقهایی که نصب می‌کنید ببینید:
 
هرگز عایق را فشرده نکنید. عایق باید پس از نصب همان ضخامت اولیه خود را داشته باشد. در غیر این صورت مقدار مقاومت حرارتی آن کاهش می‌یابد و نمی‌تواند آن طور که انتظار می‌رود جلوی انتقال حرارت را بگیرد.
 
عایقکاری را به طور کامل روی تمام سطح انجام دهید. چرا که اگر تنها 5% از سطح خالی بماند, ممکن است تا 50% از کارآیی عایقکاری کاسته شود.
 
مواد عایق را باید همیشه خشک نگه داشت زیرا به استثنای پلی‌استایرن که نسبت به آب مقاوم است، بقیه عایقها بر اثر رطوبت کارآییشان پایین می‌آید. در برخی عایقهای آزاد مقدار مقاومت حرارتی متناسب با تراکم عایق است نه ضخامت آن. در این عایقها، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتی تا 20% کاهش یابد. از این‌رو باید از نصب‌کننده عایق تضمین گرفت.
 
از عایقهای آزاد در سقفهایی که شیب زیادی دارند استفاده نکنید.
 
در صورت استفاده از عایقهای باز‌تابنده باید حتماً پشت آنها یک لایه هوای ساکن به ضخامت20 میلیمتر وجود داشته باشد. تمام سوراخها و پارگیها و درزها باید با نوار چسب پوشیده شوند.
 
اطراف کابلهای برق و لوازم الکتریکی را هرگز عایق‌کاری نکنید. ایمن بودن عایقکاری باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود.
 
در فاصله کمتر از 90 میلی‌متری فن‌های خروجی عایق نصب نکنید.
 
در فاصله کمتر از 25 میلی‌متری حبابهای لامپ و سرپیچ آنها عایقکاری نکنید.

تلفات حرارتی در زمستان و نفوذ گرما در تابستان در یک خانه معمولی


» نظر

طراحی برج خنک کن

طراحی برج خنک کن

برجهای خنککن بر اساس روش جریان هوا به دو نوع با جریان هوای طبیعی و جریان اجباری هوا تقسیم میشوند. در صورتی که جریان هوا در برج به وسیله کنوکسیون طبیعی انجام شود، آن را برج خنککن با جریان طبیعی یا اتمسفریک نامیده و چنانچه به وسیله یک فن یا دمنده باشد آن را برج با جریان اجباری هوا مینامند. برجهای هوای اجباری بسته به اینکه فن یا دمنده، هوا را از برج مکیده و یا به آن بدمد به صورت برجهای مکشی و دمشی نیز تقسیم میشوند.

در برجهای اتمسفریک از نوع افشانکی، آب گرم خروجی از کندانسور به وسیله پمپی به قسمت فوقانی برج منتقل و از آنجا به وسیله افشانکهایی به داخل برج پاشیده میشود. با توجه به اینکه میزان تماس آب عمدتاً به میزان پودر شدن آن بستگی دارد برای حصول راندمان بالا وجود پاشش خوب لازم است. نوع پاشش به طرح افشانک بستگی دارد و در طراحی بیشتر آنها افت فشار 50 تا 75 کیلو پاسکال برای پاشش منظور مینمایند. در بعضی از برجهای با جریان طبیعی هوا، برای افزایش سطح خیس شده برج و برای تبدیل آب به قطرات ریزتر و کاهش سرعت سقوط آن به تشک برج، از قطعات چوبی در داخل برج استفاده میکنند. این نوع برجهای اتمسفریک که برجهای splash deck نامیده میشوند اغلب بدون افشانک آب هستند و قطرات آب در اثر برخورد با قطعات چوبی به قطرات ریزتر تبدیل میشوند.

مقدار و سرعت هوای عبوری از یک برج خنککن با جریان طبیعی، به سرعت باد بستگی دارد بنابراین ظرفیت آن به دلیل تغییر جریان طبیعی هوا در برج با تغییر سرعت باد تغییر مینماید. برجهای با جریان طبیعی هوا، همواره در فضای آزاد قرار میگیرند به طوری که هوا بتواند آزادانه در آنها جریان داشته باشد. این برجها معمولاً بر روی بام مستقر میشوند.

با توجه به اینکه جریان هوا در برجهای با جریان اجباری به وسیله فن یا دمنده انجام میشود میتوان انواع کوچک آنها را در داخل فضا قرار داد مشروط بر اینکه هوا به میزان کافی بین داخل و خارج مبادله شود. به لحاظ اینکه در برجهای خنککن اجباری میتوان از مقدار هوای بیشتر و سرعت زیادتر فن استفاده نمود، ظرفیت آنها به ازای ابعاد فیزیکی برابر، از برجهای با جریان طبیعی هوا به مقدار قابل ملاحظهای بیشتر خواهد بود. به علاوه در بیشتر برجهای با جریان هوای اجباری برای بهبود بیشتر راندمان از قطعاتی که سطح خیسشده را افزایش میدهند استفاده میکنند. در این نوع برجها برای جلوگیری از تلفات آب در اثر خروج ریز آب به وسیله جریان هوا، از قطرهگیر استفاده مینمایند.


» نظر

سیستم‎های تبرید با کندانسور آبی

 

سیستمهای تبرید با کندانسور آبی
*سیستمهایی که از کندانسورهای آبی استفاده میکنند به دو دسته تقسیم میشوند: 1) سیتمهای دفع آب، 2) سیستمهای با گردش مجدد آب، در سیستمهای دفع آب معمولاً آب خنک‏کن از آب شهر تأمین میشود و پس از عبور از کندانسور به فاضلاب تخلیه میشود.
*در حالی که در سیستمهای گردش مجدد، آب خروجی از کندانسور به برج خنککن رفته، در آنجا تا دمای ورودی کندانسور خنکشده و مجدداً از داخل کندانسور عبور می‏کند. در مواردی که آب کندانسور به فاضلاب تخلیه میشود، وفور آب فاکتورهای اساسی در تعیین مقدار آب عبوری به ازای واحد بار حرارتی کندانسور می‏باشند. به طور کلی موازنه اقتصادی بین هزینه‏های آب و ظرفیت به این ترتیب است که دبی 025/0 لیتر بر ثانیه به ازای هر کیلو وات ظرفیت تبرید را تجویز مینماید. هزینه زیاد آب همراه با محدودیت وجود شبکههای فاضلاب و منابع آب فصلی، در خیلی از مناطق، سیستمهای فاضلابی را به ظرفیت‏های کوچک محدود نموده است.
*هنگامی که آب خنککننده در کندانسور جریان مییابد، بایستی قدرت لازم برای جریان آن را در تعیین دبی آب، مد نظر قرار داد. تجربه نشان میدهد دبی 045/0 تا 06/0 لیتر بر ثانیه به ازای هر کیلو وات بار کندانسور، اقتصادیترین موازنه بین توان لازم کمپرسور و پمپ را فراهم مینماید. در مواردی که آب لازم برای سیستم فاضلابی از چاه یا بعضی منابع دیگر نظیر رودخانه، دریاچه، استخر و غیره تأمین میشود برای تعیین دبی بهینه آب، هزینه آب و توان لازم پمپ در نظر گرفته میشوند.

» نظر

وظایف و مسئولیت های نوّاب اربعه چه بوده است؟

وظایف و محور کلّی فعالیت های نواب اربعه بدین قرار است:

1- زدودن شک و حیرت مردم درباره ی وجود امام مهدی
مهمترین وظیفه ای که نواب اربعه به ویژه سفیر اول یعنی عثمان بن سعید عَمری بر عهده داشت، این بود که برای شیعیان ثابت کند، امام عسکری فرزندی دارد که اکنون امام و او نایب خاص آن حضرت می باشد.

2- حفظ امام مهدی از راه پنهان داشتن نام و مکان حضرت
امام مهدی در توقیعی به محمد بن عثمان بن سعید عَمری بیان داشت که از ذکر نام و نشان آن حضرت خودداری کند و در جهت پنهان داشتن نام و مکان آن حضرت بکوشد.
ابوسهل نوبختی در جواب این سؤال که چرا تو سفیر ناحیه مقدسه نشدی؟ فرمود: «من نمی توانم مانند حسین بن روح سرّ نگهدار باشم».

3- سازماندهی و سرپرستی سازمان وکالت
از طریق این سازمان، شیعیان پرسش ها و شبهات دینی خود را با وکلا در میان می گذاشتند و آنان به واسطه ی سفیر از ناحیه ی مقدسه پاسخ را به شیعیان می رساندند، و نیز وجوه شرعی خود را به وکلا می دادند و وکلا آن را به مسئول سازمان تحویل می دادند.

4-پاسخ گویی به پرسش های فقهی و مشکلات عقیدتی
آنان گاهی پرسش های فقهی و مسائل مستحدثه شیعیان را به عرض امام مهدی می رساندند و پاسخ آن را دریافت و به شیعیان ابلاغ می کردند.

5- اخذ و توزیع اموال متعلق به امام مهدی
امام مهدی در روز بعد از رحلت امام حسن عسکری و یا در همان روز، بعد از مراسم خاک سپاری امام عسکری به هیئت قمی ها دستور داد که از این به بعد، اموال متعلق به آن حضرت را به وکیلش در بغداد (ابوعمرو، عثمان بن سعید عَمری) تحویل دهند.

6- مبارزه با غلات و مدعیان دروغین نیابت و بابیّت
در راستای همین وظیفه، در این دوره هفتاد ساله هر کسی که به دروغ ادعای بابیّت و وکالت نمود، مثل حلاج، شلمغانی و دیگران، با آنان به مبارزه برخاستند و از ناحیه ی مقدسه توقیعاتی به واسطه ی آنان صادر شد، و با روشن شدن ماهیّت آنان، شیعیان امامیه از این انحرافات مصون ماندند و به سفارت نواب اربعه و وکالت بیشتر اعتماد نمودند.

7- مبارزه با وکلای خائن
گاهی برخی از وکلا منحرف می شدند و از وظایف اصلی خود عدول می کردند. در این صورت مشکلاتی را برای سازمان مخفی وکالت به وجود می آوردند، و گاهی وجوه شرعی را نزد خود نگاه می داشتند، در این صورت نواب اربعه هر کدام به نوبه ی خود مسئولیت داشتند تا با آن وکیل خائن مبارزه کنند.

8- آماده سازی مردم برای پذیرش غیبت کبرا
این وظیفه بیش از همه بر دوش ابوالحسن علی بن محمد سمری، آخرین سفیر امام مهدی سنگینی داشت. از این رو امام مهدی از راه اعجاز به او کمک کرد و شش روز قبل از مرگش توقیعی صادر نمود و زمان دقیق وفات وی را بیان داشت تا اینکه حجت بر همگان تمام شود و اذهان، آماده پذیرش دوره دیگری از غیبت آن حضرت باشد.

منابع: الغیبة، طوسی، ص 222 و 240 / اعلام الوری، ص 452 / کمال الدین، ص 478


» نظر
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >